Cégünk kezdetektől fogva foglalkozik mobil tartalmak aggregációjával és mobil technológiák integrációjával. Ehhez nem csak jól ismert márkák szükségesek, hanem a cégünkben meglevő kreativitás, és a mobil technológiák magas szintű ismerete is elengedhetetlen.

Különös figyelmet fordítunk tartalmaink és szolgáltatásaink sokrétűségére, az innovációra és a jogtisztaságára. Az előfizetői igényeket tartalmaink hivatalos licenszelésével, és az adott jogtulajdonosokkal való szerződésekkel tudjuk biztosítani. Az adott márkákat minél szélesebb körű szolgáltatási portfolióval aknázzuk ki.

Műszaki-technikai felszereltség leírása

Az ASP Kft. szerverállományát redundánsan felépített rendszerek alkotják, ezáltal a magas rendelkezésre állás biztosított. A rendszer architektúrájának kialakításában több, korábban mobil operátornál dolgozó IT rendszermérnök is részt vett.

A magas rendelkezésre állás biztosítása érdekében szervereink a GTS Hungary Távközlési Kft. (korábbi Interware Kft.) szervertermében foglalnak helyet, ahol magas szinten biztosított a szervereink számára az optimális környezet, illetve a szerverterem által biztosított feltételek lehetővé teszik a 99.99%-os kapcsolat rendelkezésre állást az internet irányába.

A szerverpark méretezését úgy alakítottuk ki 2010-ben, hogy legalább 2.500.000 fizetős tartalomletöltést tudjon éves szinten menedzselni. Ezt load tesztekkel sikeresen el is értük. Jelenleg napi szinten több, mint 1.000.000 oldallekérést szolgálunk ki.

Tartalom menedzser rendszer (CMS)

Tartalomkezelő rendszerünk (CMS) a mobilpiacon egyedülálló módon megjelenítés-központú, szemben a konkurens szolgáltatók tartalom-központú rendszereivel. Így tartalom menedzsereinknek sokkal részletesebb lehetőségeik vannak az oldalak testreszabásában, partnereink egyedi arculatának mobiltelefon-kijelzőre való átültetésében.

Az ASP kiszolgáló rendszerének motorja moduláris felépítésű, aminek a készülékekre optimalizált tartalom kiszolgálás során, a fizetési folyamatokat és online statisztikákat is kezeli, valamint lehetőséget biztosít az igény szerinti továbbfejlesztésekre, a lehető legújabb technológiák integrálásával. A rendszer az alábbi fő modulokat tartalmazza:Tartalom kiszolgáló rendszer

A tartalom kiszolgáló rendszerünk egymásra épülő modulokból, alrendszerekből áll össze, amelyek együttes feladata, a beérkező kérésre történő megfelelő válasz kiszolgálása, figyelembe véve mind az ügyfelek, mind a partnerek (tartalomszállítók) igényeit, utasításait. A kiszolgálás előkészítésekor rendszerünk irányítási táblázat alapján azonosítja a beérkező telefonok típusát, ezáltal automatikusan az adott készülék számára optimalizált tartalmat szolgál ki. Jelenleg több, mint 5200 készüléktípust irányítunk, a régebbi WAP-os telefonoktól, egészen a legmodernebb, JavaScript-et támogató okostelefonokig, tábla PC-kig.

A készülék detektálását követően az operátor azonosítása IP alapon történik. A mobil operátorok hálózatában használt APN-ek IP tartományait folyamatosan karbantartjuk, illetve monitoring rendszerünk által folyamatosan figyeljük az IP címek változását, így lehetővé téve az esetleges váratlan IP változás felismerését, és a szükséges beavatkozást.

A készülék és operátor azonosítását követően a felhasználó egyedi azonosítása is megtörténik (jelenleg MSISDN alapon), amely alapján a felhasználók kattintásairól részletes statisztikát rögzítünk. Ezen statisztikai adatokból részletes napi, heti és havi látogatottsági riportokat készítünk, amelyek igény esetén akár napi/heti rendszerességgel automatikusan e-mail-ben is elküldésre kerülhetnek.

A készülék és felhasználó megfelelő azonosítását követően történik meg a tartalom kiszolgálása a készülékére. Irányítási táblázatunk alapján csak olyan tartalom kerül a készüléken megjelenítésre, amely a készülék tudásának megfelelően elérhető, így csak a készüléken releváns tartalomhoz juthat a felhasználó, ezáltal is fokozva a felhasználói élményt, csökkentve a felhasználói elégedetlenséget. A megjelenítés a készülék tudásától függően lehet WML, XHTML alapú, illetve arra alkalmas készülék esetén JavaScript használatára is lehetőség van. Igény esetén speciális megjelenítési lehetőséget is tudunk biztosítani (RSS, xCML, stb.).

Mobiltelefonra optimalizált oldalaink sablon (template) alapon képesek megjelenni, egyedi belépőoldalak segítségével, illetve bármilyen egyéb, felhasználóhoz rendelt megjelenés alapján.

A tartalom kiszolgálás fontos része a mobil fizettetési megoldás, melyre rendszerünk fel van készítve mindhárom mobil szolgáltató irányába. Ezzel a fizetési lehetőséggel eseti fizetéseken túl, egyedi ajánlatokon keresztül, kedvezményes letöltési lehetőségeket is tudunk biztosítani felhasználók részére, figyelembe véve a felhasználók vásárlási szokásait.

Az egyszerű mobil oldalakon túl, applikációs logikával rendelkező site-ok üzemeltetését is el tudjuk készíteni, így megvalósítható rendszerünkben kvíz, szavazás, toplista, vagy akár teljesen egyedi igények is, mint például a jelenleg is nagy népszerűségnek örvendő interaktív társkereső, vagy horoszkóp oldalunk. A megjelenő lapokat felhasználónként is testre tudjuk szabni, illetve gyerekzár védelemmel is el tudjuk látni oldalainkat. Rendszerünk nyitott a külvilág felé, így képes külső adatforrásokhoz kapcsolódni és adatokat szinkronizálni, akár RSS vagy más XML forrásokból.